17/9 SFAM lunchmöte
Obs! nu utvidgat till hela eftermiddagen

Svensk förening för allmänmedicin (SFAM), i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS), bjuder in till lunchmöte torsdagen den 17 september kl. 12.05-12.55 på Zoom med allmänläkarna Christer Andersson och Margareta Hellgren efterföljt av fördjupning och kollegial dialog med bland andra Vendela Englund Burnett från kl. 13.15–14.15. 

Kunniga och drivande allmänläkare kan leda 
– både verksamhet och kunskapsutveckling

Vi fortsätter höstens tema som handlar om att belysa hur allmänläkare genom att leda verksamheten och den professionella utvecklingen kan visa vägen till framtidens primärvård. Sanna Althini är samtalsledare.

Program & medverkande

Christer Andersson, verksamhetschef på Bergsjöns VC och av DLF utsedd till Årets allmänläkarvän 2017, berättar om hur man bygger upp en fungerande primärvård i ett område med stora behov.

Margareta Hellgren, utsedd till Årets diabetolog 2019, kommer att beskriva vägen till framgångsrik diabetesvård samt beröra effekter av Covid-19.

Efter lunchmötet leder Sanna Althini en fördjupning i kollegial dialog med deltagande av Vendela Englund Burnett och Meta Wiborgh. Mötet börjar kl. 13.15 med att Vendela har ordet.

Vendela är nyligen pensionerad allmänläkare, kommer att berätta att det är möjligt att som allmänmedicinsk ledare få till full bemanning, nöjda patienter och Sveriges högsta kontinuitet på Åttkantens vårdcentral i Karlstad.

Meta är tidigare SFAM-ordförande med långt engagemang i Norrbottens primärvård.

Temat för samtalet kommer att vara hur kunniga och drivande allmänläkare, med tid för tillit och trygghet byggd på hållbara relationer och gemensam kunskap, kan förändra hälso- och sjukvården.

Innan klockan blivit 17 kommer också en uppföljning att ske av föregående veckas möte med Sven Wåhlin om alkoholen, allmänheten och allmänläkaren.

TID: Den 17 september lunchmöte kl. 12.05—12.55 efterföljt av fördjupning och kollegial dialog kl. 13.15–17.00.
ANMÄLAN & LÄNK TILL MÖTET:https://zoom.us/meeting/register/tJAvdemtrDooG92zQygFml3o2YQMU32hmiPr
MODERATOR: Sanna Althini
KONTAKTPERSON: Ulf Måwe Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0730 711958
ARRANGÖRER: Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet.

Har du inte möjlighet att delta via Zoom kan du följa mötet live eller i efterhand via SLS youtube-kanal.

SFAM arrangerar digitala lunchmöten varannan torsdag under hela hösten med det övergripande temat: ”Tid för tillit och trygghet byggd på hållbara relationer och gemensam kunskap”. Boka in de kommande luncherna med åtföljande fördjupnings möte i din kalender redan nu.

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt