Arkiv alla nyheter

Kunskapsstöd för mat vid diabetes. Våren 2023. Socialstyrelsen.

Kunskapsstödet för Mat vid diabetes påbörjades i juni i år av Socailstyrelsen.
Syftet är att göra praktiska råd av det vetenskapliga underlaget från SBU-rapporten

https://www.sbu.se/sv/publikationer/SBU-utvarderar/mat-vid-diabetes2/

Från SBU 220317

Planen är att det ska finnas en skarp version våren 2023.

I projektgruppen ingår förutom Socialstyrelsens medarbetare:
• David Iggman, specialist i allmänmedicin, Region Dalarna (ledamot i projektgruppen på SBU)
• Cecilia Andersen, diabetessjuksköterska, Region Kronoberg
• Ingrid Larsson, näringsfysiolog, docent, dietist-mott klinisk nutrition, regionalt obesitascentrum, SU; Göteborg

Projektledare: Lena Martin, leg dietist, med dr, Socialstyrelsen

Råden avses blr så praktiskt hållna så möjligt inom ramen för det vetenskapliga underlaget SBU-rapporten.

Diabetessjuksköterskor och dietister är framförallt målgruppen för Socialstyrelsens kunskapsstöd. Dessa två yrkesgrupper har blivit tillfrågade med hänsyn till vad de önskar att kunskapsstödet ska innehålla.

Nyhjetsinfo
www red DiabetologNytt

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp