Vägledningen Kost vid diabetes är tänkt att fungera som ett stöd till den personal i hälso- och sjukvården som arbetar med kostrådgivning till patienter med diabetes. Vägledningen beskriver enskilda livsmedel och koster som kan vara bra vid diabetes.
Gå in på nedan www adress för att få pdf i fullformat utan lösenord
http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/18471/2011-11-7.pdf
En behändig skrift på totalt 33 sidor, 15 referenser
– och härliga 14 fina färgbilder av mat i olika former
Organisation och deltagare
Projektledning
Tony Holm Elin Linnarsson Christian Berne Claes-Göran Östenson Mats Eliasson David Svärd
Expertgrupp
Mette Axelsen Eva Thors Adolfsson Eva Toft
Referensgrupp
Kjell Asplund Ingrid Larson Bernt Lindahl Staffan Lindeberg
Medicinsk skribent
Annelie Petersson
Ett grattis till ovan för ett fint arbete!
God läsning!
Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt