FacebookTwitterLinkedinDiggGoogle BookmarksRedditShare on Google+RSS Feed

Diabeteskonferens i riksdagen 14 november

Hur ser framtiden ut för svensk diabetesvård?

 

Välkommen på seminarium med diabetesforskare och presentation av Diabetesbarometern 2024

Moderaterna och Socialdemokraterna anordnar tillsammans med Svenska Diabetesförbundet en diabeteskonferens i riksdagen på Världsdiabetesdagen den 14 november. 

Kortfattat program:

Svenska Diabetesförbundet inleder Världsdiabetesdagen i riksdagen.

De senaste rönen inom forskningen presenteras och diskuteras med forskarna Mikael Rydèn Karolinska och Jarl Hellman, Uppsala, ordf Svensk Förening för Diabetologi. Samtalet spelas in till ett specialavsnitt av Diabeteslabbet, som släpps senare i höst.

Presentation av färska Diabetesbaromtern 2024. Rapporten rankar regionernas diabetesvårdutifrån behandlingsresultat från Nationella Diabetesregistret. Svar från 3 800 personer med diabetes.

Panelsamtal om hur svensk diabetesvård bör utvecklas med ledamöter från socialutskottet och förbundsordförande Björn Ehlin.

När?14 november

Var? Andrakammarsalen, riksdagen

Tid? 12.15 - 14.45, lättare lunch serveras från 11.30

Hur ser framtiden ut för svensk diabetesvård?

Välkommen på seminarium med diabetesforskare, presentation av Diabetesbarometern 2024 och paneldiskussion.

Arrangemang i Riksdagen tillsammans med Svenska Diabetesförbundet på Världsdiabetesdagen torsdagen den 14 november.

Närmare 600 000 personer i Sverige har diabetes idag, och det är en siffra som förväntas öka framöver.

• Hur påverkar det livet att leva med en påfrestande kronisk sjukdom?

• Vad säger den nyaste forskningen om perspektiven för att undvika allvarliga komplikationer och minska betydande samhällskostnader i framtidens diabetesvård, exempelvis via ökad användning av ny medicinteknik och mer effektiva läkemedel?

• Detta diskuteras och presenteras av forskarna Mikael Rydèn och Jarl Hellman där samtalet modereras av Johanna Paues Darlington från Diabeteslabbet Podcast. Samtalet spelas in till en specialpodd som släpps senare i höst. 

• Dessutom presenterar Svenska Diabetesförbundet för tredje året i rad Diabetesbarometern, som rankar regionernas diabetesvård.

• Efteråt diskuteras hur svensk diabetesvård bör utvecklas framöver, i ett panelsamtal med ledamöter från socialutskottet tillsammans med förbundsordförande Björn Ehlin. 

Välkommen på Världsdiabetesdagen i Andrakammarsalen torsdagen den 14 november kl.12.15 (lättare lunch serveras från 11.30). Dagen avslutas 14:45. Ett mer utförligt program kommer senare. 

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan senast fredagen den 25 oktoberDu har en säkrad plats när vi återkommit med en bekräftelse till dig. 

Jag anmäler härmed mitt intresse till ovanstående arrangemang:

https://www.diabetes.se/aktuellt/varldsdiabetesdagen-2024/

 

Information från patientföreningen Svenska Diabetesförbundet

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt