Välkomna till NDRs nya hemsida

Vi hälsar alla nya och gamla användare av registret välkomna till vår nya hemsida. Vårdpersonal som har behörighet loggar in högst upp till höger på sidan. Väl inloggad klicka på Verktyg för registrerare för att komma till verktygen i inloggat läge.

Anmäl er gärna till våra återkommande frågestunder under våren. Ni anmäler er till dessa via regionkalendern och söker på NDR frågestund. Sedan kan ni anmäla er till något av de 12 tillfällen som ligger där.

Ni som arbetar i vården och registrerar eller vill se er egen enhets inrapporterade data loggar in för att göra detta. I nyhetsbrevet som finns att ladda ner här till höger på denna sida finns bilder på hur du kommer in till alla funktioner i inloggat läge.

Vi hoppas på fortsatt flitigt användande av den data som finns tillgänglig för alla med syfte att följa och förbättra diabetesvården.

Med vänlig hälsning NDR teamet

 

Nationella Diabetesregistret

Nationella Diabetesregistret skapades år1996 för personer med diabetes från 18 års ålder av Svensk Förening för Diabetologi. Registret skapades som ett svar på S:t Vincentdeklarationen, vars syfte var att påverka Europas länder att minska sjuklighet till följd av diabetes.

För personer med diabetes under 18 år startade barndiabetesregistret Swediabkids år 2000 av barnläkarföreningens delförening för endokrinologi och diabetes. Från år 2007 är alla kliniker där barn och ungdomar med diabetes behandlas med i registret och rapporteringsgraden är nästan 100 %. Swediabkids är sedan 2018 helt integrerat i Nationella diabetesregistret.

Läs mer på 

https://ndr.registercentrum.se/

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt