Kunskapsstödet för Mat vid diabetes påbörjades i juni i år av Socailstyrelsen.
Syftet är att göra praktiska råd av det vetenskapliga underlaget från SBU-rapporten
https://www.sbu.se/sv/publikationer/SBU-utvarderar/mat-vid-diabetes2/
Från SBU 220317
Planen är att det ska finnas en skarp version våren 2023.
I projektgruppen ingår förutom Socialstyrelsens medarbetare:
• David Iggman, specialist i allmänmedicin, Region Dalarna (ledamot i projektgruppen på SBU)
• Cecilia Andersen, diabetessjuksköterska, Region Kronoberg
• Ingrid Larsson, näringsfysiolog, docent, dietist-mott klinisk nutrition, regionalt obesitascentrum, SU; Göteborg
Projektledare: Lena Martin, leg dietist, med dr, Socialstyrelsen
Råden avses blr så praktiskt hållna så möjligt inom ramen för det vetenskapliga underlaget SBU-rapporten.
Diabetessjuksköterskor och dietister är framförallt målgruppen för Socialstyrelsens kunskapsstöd. Dessa två yrkesgrupper har blivit tillfrågade med hänsyn till vad de önskar att kunskapsstödet ska innehålla.
Nyhjetsinfo
www red DiabetologNytt
Kunskapsstöd för mat vid diabetes. Våren 2023. Socialstyrelsen.
- Uppgifter
- Kategori: Nyheter
- Träffar: 563