Nu kan du se hela programmet

Varmt välkomna till Helsingborg och tre mycket spännande dagar fyllda med intressanta föreläsningar av framstående kliniker och forskare från Europa och Sverige. Vi bjuder på föreläsningar, symposier, interaktiva falldiskussioner, postrar, samt högtidsföreläsning.Nu är det möjligt att börja planera ditt deltagande och vilka föredrag du ska gå på under konferensen. 

Om du inte redan är anmäld, passa på nu innan early bird priset upphör den 11 mars.

www.endodiabetes.se

 
Se programmet och anmäl dig här
 

Möt Charlotte Boughton

 
En av våra fina keynotes är Charlotte Boughton som är en brittisk forskare och föredragshållare på universitetet i Cambridge. Hon publicerade i augusti 2021 sina rön om automatiserad glukosmätning och insulininjektion för människor med typ 2-diabetes (closed loop therapy). Liknande automatiska system finns redan färdiga för typ 1-diabetes där det särskilt för barn kan ha en livsavgörande effekt.Det hon och hennes forskarteam studerat är skillnaderna mellan manuell mätning och dosering och ett helt automatiserat system där ständig glukosmätning triggar dosering och intervall av insulininjektion vilket man kan övervaka via en enkel app i en smartphone.Här kan du läsa forskarrapporten i sin helhet.
Intervju av Diabetologie Online (YouTube)
 

Medlemmar har fördelar

Att vara medlem i en förening är inte enbart en lojalitetshandling. Det kan också ge flera fördelar. Bl a att konferensavgiften i de möten som anordnas blir mycket lägre.Klicka här och gå med i din förening idag!
 
 

Mötet kommer hållas på det nya och spännande Clarion Hotell & Congress Sea U i Helsingborgs hamn. På gångavstånd kommer också konferensmiddag och andra sociala aktiviteter äga rum.

  

Viktiga datum 

  • Early bird deltagaravgift t o m 11 mars
  • Abstract inlämningsdeadline 8 april
  • Abstract godkännande meddelas senast 2 veckor efter deadline
  • Sista anmälningsdag 10 april
  • Konferensen startar 11 maj
     
 

Helsingborg hälsar dig välkommen!
I Helsingborg finns massor av alternativ för dig som är sugen på att förundras av historiska monument, vackra slott, vilda djur eller vacker natur. Kanske vill du utmana polarna i Padel, cykla längs någon av alla cykelleder eller bara koppla av på någon av stadens fina stränder? Inspireras av stadens breda utbud här nedan och olika guider. Passa på att förlänga din vistelse och välkommen till Helsingborg!

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt