Skriv ut
Kategori: Nyheter
Stiftelsen BEAT Diabetes, en nordisk organisation skapad för att ta sig an kampen mot den globala diabetesutmaningen, lanserar initiativet

#Imovefordiabetes

Genom hela maj 2021 kommer initiativet engagera tusentals personer runt om i Norden i en unik träningsutmaning, med en ambition att öka kunskap om olika typer av diabetes samt främja en aktiv och hälsosam livsstil.

Deltagare i #Imovefordiabetes kommer att registrera sin dagliga träning – från joggning och gymträning till vilken sport som än utförs – på

www.beatdiabetes.se

vilket sedan kommer konvertera tiden till likvärdiga antal kilometer. Målet är att tillsammans nå en total sträcka på 7,665 kilometer under endast en månad, en distans motsvarande längden runt den nordiska kustlinjen.

Stiftelsen BEAT Diabetes är stöttad av Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag; Abbott, en global ledare på diabetesvård; och Boehringer Ingelheim AB, ett forskningsdrivet läkemedelsföretag.

Peter Jihde, Styrelseledamot i Stiftelsen BEAT Diabetes: “Rörelse är världens bästa medicin. Den är gratis och den hjälper mot alla. Njut av den!”

Andreas Almroth, Diabetes Care, Abbott, Nordics General Manager: “På Abbott anser vi att personer med diabetes bör ha friheten att kunna njuta av ett energiskt, aktivt liv. Initiativ som BEAT Diabetes & aktivering är viktiga för att hjälpa människor att bli mer aktiva och uppnå sin bästa hälsa.”

Lena De Geer, NENT Group Head of Corporate Responsibility: “Att främja ett jämställt, mångfaldigt och inkluderat samhälle är en nyckeldel i vår hållbarhetsstrategi. Personer med diabetes möter än idag stigma och exkludering, och detta måste ändras. Det senaste initiativet från BEAT Diabetes handlar om rörelse – på fler än ett sätt.”

Staffan Gustavsson, Boehringer Ingelheim AB Head Market Access & Public Affairs: “Boehringer Ingelheim AB har ett långsiktigt engagemang i kampen mot diabetes. En kamp som är så viktig för patienter, hälso- & sjukvården och samhället. Genom BEAT Diabetes kan vi tillsammans arbeta för att minimera sjuklighet och de negativa medicinska följder som diabetes medför. Vi ser fram emot att bidra med vår del i detta viktiga arbete!”

Idag lever över 1,5 miljoner människor med diabetes typ 1 och typ 2 i Norden enligt Internationella Diabetesfederationen. Regionen har också högst antal människor med diabetes typ 1 i världen per capita.

Stiftelsen BEAT Diabetes samarbetar med företag, personer och organisationer i tre områden:

  • Health Tech – att utveckla innovativa digitala lösningar för att stötta diabetespatienter och andra som är drabbade av diabetes.
  • En hälsosam livsstil – att främja en hälsosam och aktiv livsstil för att förebygga diabetes typ 2.
  • Inkludering och välmående – att adressera stigma och exkludering kopplat till diabetes och främja psykisk hälsa hos patienter och vårdgivare.
Från press release

Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt
Träffar: 580