Amerikanska diabetes mötet ADA 12 torsdag -16/6 måndag
Virtuellt möte 2020
 
Oerhört omfattande material att kika på, svårt att hinna med - men en enorm guldgruva faktiskt. Många sessioner håller hög klass både vetenskapligt och pedagogiskt, en hög klinisk förankring mestadels. Flera fina "pro and con" som uppskattas särskilt. Inga "kioskvältare" i årmen flera studier som intresserar helt klart. 

En fin virtuell konferens men lika dött som ett enormt virtuellt bibliotek       - ingen hög närvarokänsla faktiskt, inte ens de fåtal gånger som jag är med just "live". Många föredrag inspelade i förväg vilket märks faktiskt. 

Kan ta bilder nu utan tekniskt problem och i fred, vilket uppskattas. Man kan se de mest intressanta passen igen och man kan hoppa över valda delar, som känns mindre intressanta. 

Ett slags enormt digital spektakel, sammantaget klart givande men 6000 kr för detta är ju lite märkligt kanske för att deltaga i en session eller vara med under  hela mötet? 

Saknar verkligen mina kollegor och att få diskutera och dryfta centrala sessioner på plats direkt. Omöjligt att få en känsla av konferens - och blir ett slags spektakel på fritiden i egentlig mening, eftersom jag arbetar som vanligt. Hade funderat kring ledigt för konferens 12-16/6, men det kändes tveksamt. 

Sammanfattningsvis ett fint underlag med data och bilder skapas dock. Det känns oerhört bra och jag kan nu skapa en fin resumé lite längre fram. Jag har lagt 5-6 timmar per dag, men enbart hunnit med fredag och nästan hela lördagen.
 
Rapportör för DiabetologNytt
Bästa hälsningar
Jarl Hellman, diabetes, Akademiska Sjukhuset, Uppsala
 
Nyhetsinfo
www red DiabetologNnytt