Skriv ut
Kategori: Nyheter
Vården i siffror vänder sig till dig som är intresserad av hur svensk hälso- och sjukvård utförs och vilka resultat den får.
 
Vården i siffror är en websida där en mängd med mått och resultat inom svensk hälso- och sjukvård presenteras. Den underliggande informationen kommer från vården och samlas in i ett flertal olika register inkl Nationella Diabetes Registret med data från 2015 – många av indikatorerna har sitt ursprung i diagnos-specifika så kallade kvalitetsregister.
 
Tanken med en öppen publikation av olika indikatorer är att det ska skapa en ökad transparens och diskussion kring kvaliteten på hälso- och sjukvården i Sverige. Förhoppningen är att denna ökade transparens i sin tur ska leda till mer kvalitet och förbättringsarbete ute i vården.
 
Vården i siffror är framtagen inom satsningen på Nationella kvalitetsregister
och finansieras av staten och landsting/regioner.
 
Arbetet har bedrivits i nära samarbete med statens och SKL:s gemensamma arbete med Öppna jämförelser Hälso- och sjukvård, samt i samverkan med Nationella Samverkansgruppen för Kunskapsstyrning, NSK . Läs mer om Öppna jämförelser på SKL och Socialstyrelsen .
 
Kansliet för nationella kvalitetsregister förvaltar innehållet i Vården i siffror under satsningens sista år. 
 
Inera AB, som koordinerar landstingens och regionernas gemensamma e-hälsoarbete, bedriver den tekniska systemförvaltningen samt driften av Vården i siffror.
 
Vården i siffror kommer att bidra till hälso- och sjukvårdens ledning och styrning genom att belysa bra och mindre bra resultat som underlag för fördjupade analyser.
 
Analysera ditt landsting och ditt område
 
www.vardenisiffror.se
 
Besök också
www.ndr.nu/knappen
här finns onlinedata från respektive enheter ner på vårdcentralsnivå och sjukhusdiabetes
mottagningsnivå, världens första och största online kvalitetsregister
 
Nyhetsinfo
wwww red DiabetologNytt
Träffar: 2568