Skriv ut
Kategori: Nyheter

 

Åsikterna kring LCHF-kosten blir allt hårdare. Nyligen fick en forskare ta emot hot inför sin disputation på ämnet i Västerås. 

 

Från www.dagensmedicin.se

 

LCHF går ut på att äta mycket fett och mindre av kolhydrater. I går kom rapporter om att dieten kan vara skadlig för barn med typ 1-diabetes. Bland annat påpekade överläkare Gun Forsander vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg att barn som äter LCHF inte växer som de ska, skriver Sveriges Radio.

Att det finns många åsikter om dieten har Lisa Söderström fått känna på. I dag är hon doktor i medicinsk vetenskap vid Uppsala universitet, men inför sin disputation mottog hon flera hot och kommentarer om sin forskning via mejl.

– Jag var djävulens advokat och jag var köpt av sockerindustrin och av KI och våra resultat var falska. En massa kommentarer som var tagna ur luften kändes det som, säger Lisa Söderström till radion.

Några dagar innan presentationen berättade hon om den hotfulla situationen för sin chef som tyckte att säkerhetspersonal skulle närvara under disputationen.

Träffar: 1617