Apoteket CW Scheele kontrollerar blodsocker under Världshälsodagen

Apoteket AB

 

Diabetes ökar i Sverige och idag beräknas omkring 100 000 svenskar ha diabetes typ 2 utan att veta om det.

I samband med Världshälsodagen den 7 april erbjuder Apoteket CW Scheele i Stockholm City kostnadsfri blodsockerkontroll.

Världshälsodagen är instiftad av Världshälsoorganisationen (WHO) och i år har organisationen valt att uppmärksamma diabetes. Idag beräknas ungefär 100 000 personer i Sverige ha typ 2-diabetes utan att ha fått någon diagnos. Obehandlad diabetes kan innebära en ökad risk för hjärtkärlsjukdomar och därför är det viktigt att hålla koll på sitt blodssocker.

Diabetes blir allt vanligare i Sverige och idag lever över 400 000 svenskar med sjukdomen. 85-90 procent av dessa har typ 2-diabetes. Även förekomsten av typ 1-diabetes har dubblerats de senaste 20 åren. Ungefär 800 barn insjuknar i typ 1-diabetes i Sverige varje år och dessutom drabbas allt yngre barn.

För att upptäcka eventuell sjukdom så tidigt som möjligt kan det vara en bra idé att testa sitt blodsocker. I samband med blodsockerkontrollen kan du även få enklare råd om hur du kan förebygga diabetes typ 2 genom goda vanor.

- Alla människor gynnas av goda levnadsvanor som att motionera, ha bra matvanor och vara rökfria. Vi vill bidra till att människor får koll på sina värden och ibland innebär det att man behöver söka vård, säger Marianne Norelius, hälsostrateg på Apoteket AB.

Under Världshälsodagen den 7 april har du möjlighet att kostnadsfritt testa ditt blodsocker på Apoteket CW Scheele i Stockholms City.

Datum: Torsdagen den 7 april.

Tid: 10.00-15.00

Plats: Apoteket C W Scheele Klarabergsgatan 64, Stockholm

Nyhetsinfo

I flera andra städer i Sverige finns liknande diabetes-aktiviteter 7/4.

www red DiabetologNytt