Överläkare Anders Kempe, Drafle gård, Hemsön, har avlidit i en ålder av 68 år. Närmast sörjande är hustrun Eva och barnen.

 

andersAnders var internmedicinare på Härnösands sjukhus fram till dess nedläggning på 1990-talet. Nedmonteringen av sjukhuset ledde till att Anders var med och bildade Sjukvårdspartiet vilket hade avgörande betydelse för att man fick behålla den nära vården för patienterna i Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. Sjukvårdspartiet var under en tid det tredje största partiet.

Parallellt med sitt politiska engagemang så fortsatte Anders att verka som doktor i Härnösand under senare år som familjeläkare inom primärvården.

Anders blev en känd profil inom diabetesvården där han särskilt engagerade sig och var under flera år facklig sekreterare i styrelsen för Svensk Förening för Diabetologi, en specialistförening inom Svenska Läkaresällskapet.

 

Anders var en god och glad människa och avslutade gärna våra möten med en vacker sång. Han var öppen med sin sjukdom och gav regelbundet rapporter som andas positivitet och framåtanda ända tills det där sista mailet kom någon vecka innan Anders dog.

För alla insatser genom åren utvaldes Anders till hedersledamot i vår förening, en utmärkelse han skulle få mottaga vid vårmötet i maj men nu blev det aldrig så. Svensk Diabetologi har tappat en fighter och vi kommer att sakna dig.

I höstas inbjöd Anders hela styrelsen till sitt vackra hem på Hemsö för vårt årliga styrelseinternat. Det var en glädje att se Anders i sin trygga och vackra hemmiljö och se hans kärlek till bygden och familjen och det är ett minne av Anders som vi bär med oss. En högrest stolt fura har fallit i den Norrländska skogen och alla skogens träd sörjer.

 

För Svensk Förening för Diabetologi

Mona Landin-Olsson, ordförande

 

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt