Arkiv alla nyheter

30 punktlista för att COVID-säkra nödvändig utbildning

30-punktlista för att COVID säkra nödvändig personal-utbildning

Utbildning och fortbildning måste ske även i dessa tider.

Om möjligt via virtuellt möte. I vissa fall krävs lokal, regional eller nationell utbildning i fysisk miljö, HLR, även utbildning kring nyttjande av insulinpump och CGM, etc

Förslag

  1. Max 50 personer på plats, rekommenderas 20-35 kursdeltagare.
  2. Större lokal än ursprungligen tänkt
  3. COVID möblering i lokalerna dvs 1 pers/bord istället för 2 pers/bord.
  4. Workshop rum görs genom justerad möblering plats för max 5 kursdeltagare istället för 12 vilket skapar 1,5 meters mellanrum vid passens praktiska övningar. Vid praktiska övningar bör lokalen utökas med kompletterande lokal och yta.
  5. Egna presentationspass sker i stor lokal där en person per pass gör sin presentation. Detta gör att de mindre grupprummen inte behöver nyttjas vid dessa tillfällen men kan ändå vara ett bra komplement för att ge individuell hjälp i ex pauser.
  6. Tillgång till en större lokal om det vid något tillfälle skulle behövas.
  7. Skyltar och golvmarkeringar som uppmanar till avstånd.
  8. Hissinformation om begränsning av gäster vid nyttjande av hiss. 
  9. Trappor kan övervägas med fördel om ej köer.
  10. Ökad städning i alla allmänna utrymmen.
  11. Ökad desinficering vid städning av hotellrum.
  12. Avspritning av handtag, bord, bänkar och konferensteknik i lokalerna sker kontinuerligt fm lunch em.
  13. Extra avspritning i konferenslokalers handtag sker i alla pauser.
  14. Tillgång till handsprit i alla konferens och grupprum samt i allmänna utrymmen.
  15. Tillgång till munskydd i konferenslokaler och grupprum för den som önskar. Visir finns för den som så önskar
  16. Inga block och pennor utsatta i lokaler utan lämnas ut på förfrågan i konferensreceptionen.
  17. Istället för fikabuffé där man plockar själv så serveras inplastad fräsch smörgås, fikabröd. 
  18. Utomhusfika genom möjlig ”take away” för att ytterligare distansera sig.
  19. Istället för uppskuren frukt serveras fruktskål m ex banan och annan skalbar frukt.
  20. Lunchbuffén är utbytt mot tallriksservering sittande vid mindre bord 4-5 stycken maximalt.
  21. Alla luncher samt kvällsmåltid har COVID sittning dvs gruppen sitter samlat men man sitter 1-2 pers/bord istället för 4 pers/bord. 
  22. Inga gemensamma sociala aktiviteter.
  23. Specialanpassad frukostbuffé finns men bokning av frukosttid måste göras vid incheckningen för att undvika kö.
  24. För den som vill äta sin frukost på rummen så erbjuds en frukostbox som man själv bokar kvällen innan och hämtar i receptionen.
  25. COVID information skickas till alla deltagare i förväg med påminnelse om folkhälsomyndigheternas rekommendation och extra lyfter att man stannar hemma vid symtom.
  26. Ingen allmän teknisk utrusning tillhandahålls på kursen utan man använder sin egen dator eller laptop.
  27. Under utbildningen respekteras kohort-utbildning, dvs du tillhör en 3- eller 5-grupp och umgås underkonferensdagar med just denna sin kohort, under utbildning, måltider och em fika för att minska exponering med så få personer som möjligt
  28. Resa till utbildning sker så säkert som möjligt, enligt FHV undvika kollektivtrafik, och om exempelvis tågresa välj då avgång med minst resande och extra säte jämte din plats
  29. Stanna hemma vid corona-liknande symtom
  30. Om under utbildning corona-liknande symtom avbryter du din utbildning och närvaro

Med dessa punkter och åtgärder hoppas vi på att tillsammans kunna genomföra kurs på ett så säkert och tryggt sätt som möjligt samtidigt som nödvändig personalutbildning kan ske.

Lokal utbildning från expert kring diabetes på respektive enhet kan behövas, och sker då med fördel virtuellt eller digifysiskt eller fysiskt bereonde på enhetens storlek och innehållet i utbildningen, hela enheten samlad elelr om större antal i olika mindre rum eller i vissa fall i eget rum. 

Bibehållande av diabetes-kunskap 2020 liksom fortbildning med ny kunskap är viktigt för våra patienters skull och också för egen utveckling.

Inskickat till red DiabetologNytt

Nyhetsinfo

www red DiabetologNytt

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp