Annons

Nytt Måltidsmått för män - ger lagom mängd mat på tallriken

 

Nu lanseras ett nytt Måltidsmått som är anpassat för män. Måttet har större proportioner än sin kvinnliga motsvarighet och anger en lagom portion för en normalaktiv man. Från och med nu finns de båda produkterna att köpa hos de ledande apoteken i Sverige.

- Efter succén med Måltidsmåttet för kvinnor har vi märkt att det funnits en efterfrågan på en motsvarighet för män. Med vår nya produkt breddar vi vårt sortiment och vill göra det enkelt även för män att äta balanserad kost i lagom mängd, säger Mia Berggren, VD för Måltidsmåttet/Affatim AB.

Måltidsmåttet är en svensk produkt som lanserades första gången under hösten 2010. Den används som ett redskap för att skapa rätt portioner av lagad mat till lunch och middag. Produkten innehåller fyra olika mått för grönsaker, kolhydrater, protein och sås. Volymerna bygger på Livsmedelsverkets svenska näringsrekommendationer och tallriksmodellen.

Idag används Måltidsmåttet förutom av privatpersoner bland annat på överviktsenheter, dietistmottagningar, diabetesmottagningar, gym och utbildningar av PT/hälsocoacher. Måltidsmåttet är gjort av miljövänlig, återvinningsbar plast (Polypropen) och tillverkas i Sverige. Det tål maskindisk men ska inte användas i mikrovågsugn.

Tillgänglighet och pris
Från januari 2012 säljs Måltidsmåttet för män respektive kvinnor på apotek samt via www.maltidsmattet.se. Rekommenderat försäljningspris är 199 kronor inklusive moms.

Om Måltidsmåttet och Affatim AB
Måltidsmåttet är framtaget av Mia Berggren som driver företaget Affatim AB sedan januari 2010. Produkten har tagits fram i samarbete med leg. dietist Viveca Anell. Syftet med Måltidsmåttet är att hjälpa människor att äta lagom då många har tappat förmågan att både se och känna efter hur mycket mat vi ska lägga upp på tallriken. Måltidsmåttet ska användas för att motverka övervikt och intag av mat i överflöd. Läs mer på www.maltidsmattet.se.

Sök i Dagensdiabetes 2064 sidor:

Sök:

Bla Bok